Leer jongeren in de metaal veilig werken

Jongeren in de metaal hebben drie keer zo vaak een ongeluk als andere werknemers in die sector. En het aantal ongevallen in de metaal is al hoger dan bij andere bedrijven.

Jongeren die een metaalopleiding volgen moeten daar ook meteen leren om gezond en veilig te werken. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Op korte termijn voorkomt dat ongelukken. Op lange termijn zorgt het ervoor dat jongeren duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

E-publicatie voor leerbedrijven en scholen

Met de e-publicatie ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’ informeert de Inspectie SZW daarom leerbedrijven en scholen. Zij geeft uitleg over de wet- en regelgeving voor gezond en veilig werken door jongeren in de metaal. En onderstreept het belang van aandacht daarvoor in opleidingen voor jongeren in de metaal. Leerbedrijven en scholen moeten samen goede afspraken maken over hoe zij jongeren in opleiding kunnen leren om gezond en veilig te werken.

Welke regels gelden vanuit de Arbowet?

Die afspraken moeten niet alleen over het vak zelf gaan. Maar vooral ook over hoe je jongeren dat vak op een gezonde en veilige manier aanleert. Welke regels gelden er vanuit de Arbowet? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat moet de werkgever doen en waar moeten werknemers (in opleiding) op letten? De nieuwe e-publicatie staat nu online.

bron: inspectie SZW

Neem contact op

​​​​​​